رییس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن انتقاد از اینکه نگاه برخی سیاستگذاران در کشور به موضوع محیط زیست نگاهی فانتزی است، گفت: طی چهار سال اخیر بیش از ۱۰۰۰ محیطبان به مجموع محیطبانان کشور افزوده شده است.
انتقادات سرمایه گذارن نامدار دنیا از تولید کنندگان گازهای گلخانه ای افزایش یافته است. این سرمایه گذاران به ویژه این بار تاسیسات و نیروگاه های تولید برق در آسیا را هدف قرار دادهاند.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست در واکنش به ادعای ارتباط قطعیهای اخیر برق با توافق آب و هوایی پاریس، گفت: قطعی برقی در سال گذشته و امسال هیچ ارتباطی با موافقتنامه پاریس و پیوستن یا عدم پیوستن ایران به آن ندارد.
برای مناطقی که دسترسی به شبکه برق وجود ندارد میتوان با استفاده از سیستمهای مستقل از شبکه (آفگرید)، برق خانه را بدون اتصال به شبکه برق تامین نمود. در سیستمهای جدا از شبکه برق، از باتری به عنوان ذخیره کننده انرژی استفاده میشود که امکان ذخیرهی الکتریسیته اضافی را برای مصارف در ساعات غیرآفتابی فراهم میکند.
سرعت فراینده تولید پسماندهای جامد از تجهیزات الکترونیک و الکتریکی مستعمل، موجب افزایش نگرانیهای محیط زیستی شده است. وسایل الکترونیک اگر چه کیفیت زندگی ما را به میزان زیادی بالا میبرد اما نوع جدیدی از پسماند را نیز ایجاد میکند که رشد آن سه برابر بیشتر از پسماندهای خانگی و به مراتب سمیتر و خطرناک تر از آن است.
یک استاد تمام دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی به تبیین چالشهای موجود در زمینه محیط زیست و اولویتهای دولت آینده در این حوزه پرداخت و گفت: ما نیازمند تقویت دیپلماسی محیط زیست در کشور هستیم. از سویی دیگر نباید رویکرد سیاسی به حوزه محیط زیست داشته باشیم.
وضعیت حوضههای آبریز کشور خوب نیست، حوضه شرقی که استان سیستان وبلوچستان را شامل میشود ۳۶ درصد کاهش بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت داشتیه در حوضههایی که کلانشهرهایی مانند تهران، کرج، اصفهان،قم و قزوین واقع شدهاند نیز ۳۶ درصد کمبود بارندگی گزارش شده، این یعنی کمآبی بیداد میکند.
امروزه استان همدان با احداث هفت نیروگاه خورشیدی نه تنها گنجینهای ماندگار از دولت یازدهم و دوازدهم را در دل خود جای داده، بلکه هم اینک در مدار مستعدترین استان نمونه کشور در تولید انرژیهای تجدیدپذیر قرار گرفته است.
یزد به دلیل بهرهمندی از تابش خورشید در ۹ ماه از سال به عنوان بهشت انرژی خورشیدی ایران معروف است با این وجود تا سال ۹۲ هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده بود اما در هشت سال اخیر با ایجاد نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت ۷۱.۵ مگاوات جهش تولید انرژی پاک در این استان رونق گرفته است.
دولت ژاپن طرحی را اجرا میکند که براساس آن بیش از یک میلیون تن آب آلوده نیروگاه هستهای از کار افتاده فوکوشیما در اقیانوس تخلیه میشود. این آب قرار است تصفیه و رقیق شود.
کشورهای خاورمیانه و شمال افریقا به دلیل داشتن نور خورشید در تمام فصول سال میتوانند به رهبران تولید برق خورشیدی در دنیا تبدیل شوند، ولی سرمایه گذاری انجام شده در این حوزه چشمگیر نیست. نرخ رشد پایین تقاضا برای انرژی الکتریکی در این کشورها در کنار بحرانهای اقتصادی مختلفی که در این منطقه وجود دارد دارد عامل اصلی تعلل سرمایه گذاران برای ورود به این ...
معاون علمی فناوری رئیس جمهور گفت: در تولید موتورهای دوچرخ برقی مشکلی وجود ندارد و با همکاری شهرداری به راحتی میتواند داخلی سازی کرد. اما به جز هزینه سوآپ دو مشکل بر سر راه است.
خودروهای برقی که امروزه فروخته میشوند نسبت به خودروهای متعارف بنزینی گازهای گلخانهای بسیار کمتر تولید میکنند، اما میزان تولید این گازها به مقدار زغالسنگی که برای تولید برق و شارژ خودروهای برقی سوزانده میشود وابسته است.
در شرایطی که قرار است ۶۶ درصد از سهم ناوگان حمل و نقل آمریکا به الکتریکیها اختصاص داده شود؛ به تازگی با قطع سراسری برق شهرهای ایالت تگزاس، اتوبوسهای برقی از کار افتادند و این موضوع چالش تامین زیرساختهای انرژی را به رخ مقامات ایالات متحده آمریکا کشید.
افزایش تصاعدی تولید خودروهای الکتریکی، به معنای فشار شدید روی نیروگاهها و شبکههای برق است اگر تا سال ۲۰۵۰ همه خودروها در آمریکا الکتریکی شوند، باید ظرفیت تولید برق در آمریکا ۶۶ درصد افزایش پیدا کند. در حالحاضر بخشهای حمل و نقل و تامین نیرو در آمریکا عامل نیمی از آلایندهها و گازهای گلخانهای هستند. آمریکا بعد از چین بزرگترین تولیدکننده گازهای ...
زیست آنلاین: تنظیم کننده انرژی آلمان روز گذشته اعلام کرد نیروگاه های زغال سنگ این کشور با مجموع ظرفیت 4778 مگاوات، بعنوان بخشی از سیاست خارج کردن ظرفیت آلاینده های کربن از بازار، ممکن است در 1 ژانویه 2021 تعطیل شوند.
در شرایطی متخصصان صنعت نیروگاهی کشورمان به دانش ساخت نیروگاه کلاس F دست پیدا کردهاند که فناوری ساخت و طراحی این واحدهای تولید برق در اختیار کشورهای معدودی نظیر آلمان، امریکا، ژاپن، ایتالیا و سوئیس است.
مجری طرح نیروگاههای سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی با اشاره به احداث نیروگاه ملی، گفت: این توربین ملی نمونهای در دنیا ندارد، تاکنون تکنولوژی کلاس E و F از زیمنس آلمان وارد میشد، البته توربینها در نهایت در داخل ساخته میشدند، اما در کل فقط چند کشور مطرح مثل زیمنس، میتسوبیشی، شرکت امریکایی GE و ایتالیا و سوئیس طراحی توربین را دارند، با این اتقاق پیمانکاران ...